Ēdamie ziedi, ko var izmantot jūsu receptēs

Ēdamie ziedi, ko var izmantot jūsu receptēs

Ēdamie ziedi var būt noderīga sastāvdaļa, lai pievienotu krāsu un garšu ēdiena receptēm. Ir dažādi ēdamie ziedi, piemēram, hibisks, vijolīte, ceriņi un daudzi citi. To var izmantot arī atspirdzinošā dzērienā, lai rotātu kūku vai receptes, kā virskārtu desertiem utt. Uzziniet visu par ēdamo ziedu kulinārijas un veselības priekšrocībām. ~ Red.

Ir atkal tas laiks gadā, kad ziedu drudzis pārņem visus un cilvēki meklē jaunus un inovatīvus veidus, kā iekļaut skaistos pavasara ziedus savā ikdienas dzīvē.

Es esmu šeit, lai jums pateiktu, ka ne tikai varat izmantot šos ziedus, lai dekorētu un padarītu jūsu dzīves telpu gaišāku, bet arī varat dažus no tiem paņemt līdzi uz virtuvi, lai padarītu jūsu ēdienus košākus un piešķirtu tiem to krāsu un smalko garšu pieskārienu, kas noteikti atstās jūsu viesus apburtus.

Ja vēlaties uzzināt vairāk par dažādiem ziediem, ko droši varat ēst, un kā tos pievienot savām ikdienas receptēm, turpiniet lasīt!

4 ēdami ziedi, ko varat izmantot savās receptēs

Galvenie ēdamie ziedi, kas var pievienot unikālu krāsu un garšu jūsu receptēm, ir hibisks, ceriņi, bērzaugs un vijolīte.

Hibisks

Iedomājieties šo – ir karsta, saulaina diena un jūs tikko esat atgriezušies iekštelpās pēc garas rīta darbošanās dārzā. Jūs vēlaties atveldzēties ar aukstu dzērienu, bet jums ir tikai gāzētie dzērieni, kas glabājas ledusskapja aizmugurē.

Iemesls, kāpēc hibisks ir pirmais mūsu ēdamo ziedu sarakstā, ir tas, ka tas ir viens no veselīgākajiem ēdamiem ziediem un to plaši izmanto arī tā izteiktās garšas un spilgtās krāsas dēļ. Patiesībā slavenais dzēriens, kas tiek gatavots no šī zieda, ir hibiska sula – koncentrāts no zieda, kas sajaukts ar sīrupu un citronu, lai iegūtu garšīgu sarkanu dzērienu, kas spēj atveldzēt jebkuru minūtēs, it īpaši ja tas tiek pasniegts auksts no ledusskapja.

Ceriņi

Šo ziedu izmanto tā dēļ tā zilganpurpura nokrāsas, kas var papildināt daudzus ēdienus, ja tiek pievienoti ar pareizajiem sastāvdaļiem. blank” rel=”noreferrer noopener”>Ceriņi ir zieds, ko ļoti bieži izmanto rotājumam vai pat sajauc mīklā melleņu siera kūkai.

Nav jāsaka, ka ziedu un ogu zilie toņi veido burvīgu kombināciju, kas padara kūku tādu, it kā tā būtu iznākusi no bērnu grāmatas attēla. Ja tuvākajā laikā plānojat tējas ballīti, tad šī varētu būt labākā bezcepšanas vieglā siera kūka, ko varat pagatavot, lai pārsteigtu savus viesus ar melleņu un ceriņu baudījumu!

Bērzaugs

Tas ir viens no tiem ziediem, kas garšo tikpat labi kā izskatās. Ja vēlaties garšu, kas nav pārāk spēcīga, bet tomēr salda un maiga, bērzaugs jūs neapvils. Šos ziedus plaši izmanto daudzās receptēs vienkārši tāpēc, ka tie labi sader ar dažādām garšām.

Ja meklējat ziedus dzērieniem pievienošanai, tad bērzaugu var inficēt gandrīz ar visu, jo tas nepadarīs pārdominējošu garšu vai smaržu ēdienam vai dzērienam, kuram tas tiek pievienots. Tomēr šie smalkie ziedi ir arī ideāli piemēroti kūku un kēksiņu rotāšanai, it īpaši tad, ja vēlaties pievienot krāsu to virskārtai.

Vijolīte

Jūs to uzminējāt; es acīmredzot esmu saglabājis labāko beigām. Vijolīte ir ar saldu un smalku garšu un smaržu, kas padara tos par perfektu sastāvdaļu jebkurai receptei, kurai nepieciešama cepšana un konditorejas izstrādājumi. Labākais par šiem ziediem ir tas, ka tos var pārklāt ar cukuru, lai padarītu tos saldākus un dotu tiem cietu struktūru pirms to izmantošanas kūku vai kēksiņu virskārtai.

Turklāt kristalizētais cukurs bieži vien padara ziedu izskatu stiklainu un sasalušu, tāpēc ja meklējat ziedu, kas izskatītos, smaržotu un garšotu lieliski jūsu ceptajiem labumiem papildinot, tad meklējiet tālak nevarat atrast neko perfektāku!

Ēdamo ziedu ēšanas priekšrocības

Ne tikai ēdamie ziedi ir noderīgi krāsas un svaiguma pievienošanai jūsu ēdieniem un dzērieniem, tie ir arī bagāti ar daudziem veselības ieguvumiem un var uzlabot jūsu kopējo veselību, ja tiek regulāri lietoti. Šeit ir daži iemesli, kāpēc jums vajadzētu apsvērt dažu ziedu pievienošanu savai diētai:

  • Pētījumi rāda, ka hibiska zieds palīdz samazināt asinsspiedienu un holesterīna līmeni asinīs, padarot to par lielisku papildinājumu jūsu diētai, it īpaši ja nevēlaties nonākt situācijā ar daudz medikamentiem šo veselības problēmu dēļ.
  • Piena dadzis tiek slavēts par tajos esošajiem augsti uzturvērtīgajiem īpašumiem, padarot to par lielisku papildinājumu salātiem un tējai.
  • Nasturcijas ir ziedi, kas izskatās skaisti un var uzreiz padarīt jebkuru ēdienu eleganti krāsainu. Turklāt tie ir bagāti ar minerālvielam un tiek slavēti par to pretiekaisuma efektu un satur esošajiem antioksidantiem.
  • Rozes ziedlapiņas tiek ieteiktas ikvienam, kurš cieš no trauksmes un stresa. Zieda smarža kopum ar dažiem tajos esošajiem īpašumiem palīdz nomierinat nervus un parasti tiek izmantoti atslodzei un atvieglojumam.

Nobeigumam

Šeit ir apkopoti daži veidi kā varat iekļaut ēdamus ziedus savos receptes:

  • Pagatavojiet saldu koncentrátu izmantojot zieda mizu un pasniedziet to ar ledu un citrona sulu kopsakarjumam kaa atspirdzinošs dzēriens.
  • Rotajiet kūkas,kukainus un citus dzirienus ar saldiem un košiem ziediem.
  • Pievienojiet to savai tējai lai padaritu to veselīgaku un iegutu raksturigu florala garšu.
  • Apsildiet tos ar cukuru un izmantojiet tos kaa cukura virskartas uz kūkam un citiem desertiem.

Jums vards

Mums cerams ka šis raksts bija informativs un noderigs. Vai jums ir zinamas citas metodes ka mes varam izmantot edamus ziedus receptes? Ja ta tad ludzu ierakstiet to komentaru sadala apaksa. Laimiga gatavošana!

Back To Top