Hummusa popularitāte pēdējā laikā ir pieaugusi. Tas ir arī veselīgs ēdiens. Lai gan gatavu humusu var iegādāties veikalā, tā pagatavošana mājās nav nekāds liels darījums. Vienkārši iegūstiet pareizās sastāvdaļas un rīkus, un sekojiet šajā ziņojumā minētajai receptei, lai pagatavotu labāko humusu, kādu jebkad esat ēdis. ~ Ed.
Vai jūs to dodat priekšroku izplatīt savā siltajā pūkainajā maizē vai vienkārši kā mērci savām pita čipsiem vai burkāniem, hummus noteikti ir visu iecienītākais.
Visu mērču karalis humuss ir tik universāls izplatījums, ko var ēst tik daudzos garšas veidos un veidos.
Ja jūs to nezināt, bet patiesībā ir daudz veidu un garšu, ko varat izmēģināt ar savu humusu; ieskaitot sarkano piparu humusu, pikantu avokado humusu vai pat kāpostu pesto humusu.
Bet vispirms ļaujiet man atbildēt uz jūsu ziņkārīgajiem jautājumiem par šo veselīgo ēdienu.
Kas ir Humuss
Ja jūs neesat pazīstams ar humusu, tas ir garda krēmveida izplatījums vai mērce, kas izgatavots no turku zirņiem, tahini, citrona un garšvielām.
Šis
mērce radusies Tuvajos Austrumos un tur ir izplatīta, taču tagad tā ir ļoti populāra
gandrīz visur.
Lai gan
hummusu var atrast vairākos lielveikalos, nekas nepārspēs svaigu pašmāju
hummusu.
Vai Humuss ir Veselīgs
Ja jūs brīnāties, humuss patiesībā ir veselīgs ēdiens, kas var būt noderīgs jūsu uzturā. Tas satur viegli pieejamas sastāvdaļas, piemēram, turku zirņus, tahini, ķiplokus, olīveļļu un citrona sulu.
Šis
krēmveida mērce ir lielisks augu baltuma avots, jo tajā ir daudz dažādu vitamīnu un minerālvielu kā humuss. Ne tikai tas, humuss arī ietver fosforu,
folijskābi, dzelzi un B vitamīnus.
Tāpēc,
ja to lieto pareizos daudzumos, humuss patiesībā var būt ļoti noderīgs
papildinājums jūsu uzturam un nav tik taukains kā izplatīts malds.
Taču,
ne viss humuss, ko var atrast veikalos vai lielveikalu plauktos, ir veselīgs,
jo daži var saturēt pārmērīgu cukuru vai eļļu.
Labākais
veids ir pārliecināties, ka katru reizi pērkot šo gardumu pārbaudiet sastāvdaļas,
vai vēl labāk izmēģiniet šo recepti mājās!
Kā Pagatavot Labu Humusu Mājās
Viena
lieta, kas jāatceras, ir tāda, ka biezs un rupjš Humuss nav tas, ko vajadzētu
sasniegt. Pareizi pagatavots humuss ir krēmveida un gluds.
Izmēģiniet
šo veselīgo pašmāju recepti, kas atstās jums labāko humusu un būs labāks par
jebko, ko varat atrast veikalā.
Humusa Gatavošana Spiediena Katlā
Lai
iegūtu labākos rezultātus, turku zirņu vārīšana no svaigiem produktiem ir labākais veids,
kā pagatavot savu humusu, bet pašam tos iemērcot un vārot var paiet stundas.
Ja jūs
meklējat ātru un vienkāršu procesu, humusa gatavošana izmantojot spiediena katlu padarīs jūsu dzīvi daudz vieglāku.
Izmantojot spiediena katlu, jums nebūs nepieciešama nakts iemērce,
un jūsu turku zirņi var būt gatavi stundas laikā.
Sastāvdaļas
Šeit
ir sastāvdaļas, kas jums būs nepieciešamas:
- 12 oz žāvētu turku zirņu (tas ir aptuveni divas tases) – iemērciet tos ūdenī pirms nakts
- 3–5 ķiploka daiviņas
- 1 1/2 tējk. koser sāls
- 1 tējk. cepamais sodas
- 1/4 –3/4 glāzes tahini (atkarībā no izvēles)
- 1 glāze ledus auksta ūdens
- 1 citrons
- Papildu piedevas: Kumins, Kūpināta paprika, Olīveļļa, Za’atar utt. (neobligāti)
Instrukcijas
1. Iemērciet turku zirņus pirms nakts (neobligāti)
Ja jūs
dodat priekšroku super mīkstiem un krēmveida turku zirņiem, varat izmēģināt tos
iemērkt pirms nakts.
Ievietojiet
žāvētus turku zirņus lielajā traukā. Pēc tam ielejiet aukstu ūdeni traukam un
nedaudz samaisiet. Visbeidzot atstājiet turku zirņus iemērkties vismaz 8 – 16
stundas.
2. Vāriet turku zirņus
Pirms vārīšanas noteciniet turku zirņus un noskalojiet tos, tad pēc to ievietošanas katlā vai spiediena katlā pārliecinieties, ka tie ir pietiekami apklāti ar ūdeni.
Tad pievienojiet dažas ķiploka daiviņas – no 3 līdz 5 būtu pietiekami. Tad pievienojiet nedaudz cepamais sodas, jo tas ļauj turku zirņiem vieglak atdalīties no mizas un tādējadi tos vieglak nomizot.
3. Nomizojiet turku zirņus
Turku zirņu nomizošana ir svarīgs solis, jo ja to nedarīsit, tad nevarēsit iegūt samtainu konsistenci. Izmantojot cepamo sodu, tas kļūst daudz vieglak.
4. Pagatavojiet turku zirņu biezeni
Lai to izdarītu, jums vajadzētu ievietot ķiplokus un aptuveni trīs glazes nomizotu turku zirņu virtuves kombainam.
Nepieciešams izšķīdinat sāli citrona sulai un tad pievienot to kombainam, kamēr tas joprojäm maisa biezeni.
5. Pievienojiet ūdeni un tahini
Humuss nav humuss bez tahini. Un tahini kvalitati nevajadzetu ignorēt. Tahini vajadzētu būt gludam un šķidram.
Ko tagad vajadzētu darīt ir pievienot virtuves kombainam četras glazes tahini. Ieslēdziet to darboties kamēr pievienojat 1/3 glazi ūdens – tam vajadzētu būt ledus aukstam lai iegūtu vajadzamo efektu. Lai iegūtu gludu un samtainu konsistenci, virtuves kombainam vajadzētu darboties aptuveni piecas minūtes vai ilgak.
Jūs acimredzot varat spēlēties ar biezumu pievienojot papildus ūdeni vai tahini, bet nelielos daudzumos, lai nepaspilgtinatu.
6. Pasniedziet savu humusu
Pasniedzot radoši izplatiet savu Humusu uz šķivja. Rotajiet to un virspusi ar ko vien vēlaties. Tradicionals virspuses rotajums ir olivella ar izkaisitiem veseliem turku zirniem lai dotu tam galigo izskatu.
Jūs varat arī rotajiet savu svaigo pašmaja humusu ar smalki sagrieztu petersili, svaigi maltu kuminu un papriku. Pilienu ar ekstra vergine olivella. Kâ jûs to vêlaties un ko vien vêlaties pievienot – dariet to.
Padomi
- Pârliecinieties ka iegâdâjaties kvalitatîvas sastâvdaļas – tas parâdîsies gala rezultâtâ konsekvencê un garšâ.
- Saglabâjiet ūdeni pareizâ temperatûrâ to ievietojot saldêšanas skapî vai ievietojot pâris ledus gabaliņus.
Secinâjumi
Pašmaja humusa gatavošana ir patiešam viegla ja jums ir pareizas sastavdalas un riki un tas ļauj kontrolēt sastavdalas un daudzumus ko lietojat.
Tomêr,
ja meklêjat unikâlu vai aromâtisku humusu, tad savs bûtu ideâlais risinâjums jo tâdêjâdi varêt kontrolêt sastâvdaļas. Tâdêjâdi arî varêt rotât to ar ko vien vêlaties un nodrošinât ka tas nesatur pârmêrîgu cukuru vai eļļas.
Ar
šo vienkâršo recepti jûs varêt baudît labâko humusu savâ mâjas komfortâ un ar ko vien vêlaties to pasniegt.
Jûsu kârt
Kâ jûs gatavojat savu humusu mâjas apstâkļos? Dalieties ar savâm atziņâm un pieredzi komentâros.